Megoldásaink

SAP NAV online

SAP-ból közvetlenül kerülnek beküldésre a számlák a NAV felületére. Megoldásunknak fő előnye hogy nem igényel külső közvetítő rendszer üzemeltetését, hanem tisztán SAP-ban kezeli le a számlák beküldését. Az SAP számla nyomtatási funkciót használjuk a beküldés vezérlésére, így biztosítjuk, a számlán szereplő információk kerüljenek beküldésre.

A NAV Online 2.0 verziójával is elkészültünk és elkezdtük a partnereknél az új verzió telepítését.
Megoldásunk árazása nem tranzakció alapú, hanem van egy alap licence díjunk és ügyfél igényeknek megfelelő implementációs díj.

A megoldásról készült bemutató anyagunkat itt találja »

SAP ITS mobil alkalmazásfejlesztés

SAP által nyújtott mobil fejlesztéseket több éve végzünk logisztikai rendszerek kialakításához. Minden ügyfelünknek a PDA alkalmazásfejlesztésekhez ezt a technológiát ajánljuk, mert ezzel eszköz független alkalmazások valósíthatók meg. A Windows mobil alkalmazási környezete már nem követett és ezen a területen az Andorid alapú alkalmazások fognak előtérbe kerülni, ez a fejlesztési technológia támogatja ezt az operációs rendszerek piacán lejátszódó változásokat is. Ezzel biztosítható az hogy a lefejlesztett alkalmazások sokáig alkalmazhatók legyenek azaz idő és érték állóak.

ZEBRA ipari böngésző tapasztalat SAP ITS megoldásokban

Egyik legnagyobb ISV partnerként fejlesztjük megoldásainkat, melyek kihasználják az SAP által nyújtott lehetőségeket ötvözve a ZEBRA által adott szoftverekkel és mobil eszközökkel. Nagy előnyünk a többi SAP fejlesztő céggel szemben, hogy a megfelelő igényekhez az optimális hardver szoftver megoldásokat tudunk szállítani. A Zebra Ipari böngészőben megvalósításra kerültek SAP specifikus funkciók, melyek támogatják az SAP alkalmazások hatékony megvalósítását ebben a környezetben. Az Ipari böngésző újabb verziói folyamatosan bővülnek SAP támogató funkciókkal, így növelve az ebben a környezetben kifejlesztett alkalmazások használhatóságát. Ez lehetővé teszi a felhasználói igényeket egyre magasabb szintű kielégítését. https://www.zebra.com/

SAP E-számla

SAP-ból közvetlenül E-számla küldésére kidolgozott konfigurálható megoldásunk van, amely tartalmazza a hitelesített időbélyeg kérést, az elektronikus aláírást, illetve közvetlen E-mailen való kiküldést is. A megoldás konfigurálható úgy, hogy vevőnként lehetőség legyen beállítani akár idő függően is azt, hogy a papír illetve elektronikus alapon kerüljön a számla kiküldésre.

A számla mellé csatolt dokumentum is kiküldhető, így a teljesítés igazolás illetve speciális teljesítéshez kapcsolódó dokumentum is csatolható a megrendelői igényeinek megfelelően. Természetesen a dokumentumok csatolása is konfigurálható a vevői igényeknek megfelelően.
Igény esetén alkalmazható a megoldás az SAP NAV online 2.0 megoldásunkkal együtt is alkalmazható.
Ez a megoldásunk is számos magyar nagyvállalat alkalmazza évek óta sikerrel.

RF-el Támogatott SAP Tárgyi eszköz leltár

RF / Radio Frequency and scanner/ eszközzel támogatott konfigurálható dobozos megoldásunk SAP tárgyi eszközök leltározásához, mely tartalmazza a leltár felvételt, kiértékelést, valamint az eltérések kivezetését is.

A bevezetés során tudunk segítséget adni nyitó adatok betöltésében, igény esetén a jobb alkalmazhatóság érdekében SAP beállításokban is. Megoldásnak nagy előnye, hogy, nem csak ott alkalmazható, ahol hálózati lefedettség van online, hanem batch üzemmódban is. A megoldás SAP rendszerben kerül megvalósításra és SAP adatokra építve, így nincs szükség külső egyéb szoftverre és adatbázisra

A bevezetés jól tervezhető, mert a leltározáshoz szükséges funkciók már rendelkezésre állnak, és az igény felmérést követően ebből összeállítható a megrendelő igényeinek legjobban megfelelő megoldás.
Leltár megoldásunk számos nagyvállalat és közintézmény használja, legnagyobb számossággal rendelkező rendszerünkben több mint 180.000 tárgyi eszköz leltár adatait kezeljük.

SAP Euro konverzió /Vállalat pénznemének módosítása/

Az SAP által kidolgozott standard átállási csomag segítségével a vállalat pénznemét lecseréljük egy másik pénznemre, jellemzően HUF-ról EUR-óra. Az átállásra kidolgozott módszert használ az SAP, amit mi is követünk az ilyen típusú projektjeink során.

Ennek a módszertannak a főbb lépései a következők:

1. SAP rendszer adott vállalatára ellenőrzések futtatása melynek során kiderülnek az adott vállalatra milyen hibák akadályozhatják a konverzió lefuttatását.

2. A hiba elemzések alapján javítások elvégzése. Mivel mi eddig 9 konverziót is elvégeztünk, ezért a jellemző hibákat és azok javítási módjait is ismerjük és ebben nagy gyakorlattal rendelkezünk.

3. Teszt konverzió lefuttatása, melynek során ellenőrzésre kerülnek:

 • A javítások megfelelőek voltak.
 • A konverziófutási idő elfogadható-e? /kell-e futási időt optimalizálni?
 • Konverzió után könyvelési adatok ellenőrzése

4. Második Teszt konverzió lefuttatása és ellenőrzése

5. Konverziós terv elkészítése órára bontva

6. Éles konverzió végrehajtása.

Általunk konvertált legnagyobb SAP rendszer adatbázis mérete 3,5 TB- méretet is meghaladta, és 65 vállalatot tartalmazott.

Tekintse meg a valuta átváltással kapcsolatos információkat »

SAP EKAER /Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrzési Rendszer/ megoldás

Felhasználói igényekre szabható konfigurált megoldás, ami tartalmazza a NAV honlapra való közvetlen kommunikációt /EKAER szám igénylés, rendszámmódosítás, igénylés visszavonása stb./, illetve ennek automatizálását, a bejelentések lekövetését, a szállítólevél adatainak átvételét.

Nézze meg az automatikus EKAER igénylés folyamatáról szóló videót »

Nézze meg a manuális EKAER igénylés folyamatáról szóló videót »

SAP Mobil Technológiák

Nagy gyakorlattal rendelkezünk SAP RF, ill. Mobil technológiákban, így ügyfeleink igényeihez legjobban illeszkedő megoldást tudunk megvalósítani. Továbbá a külföldi SAP-t alkalmazó magyarországi leány vállalatoknak tudunk segíteni ezen mobil technológiák használatában fejlesztésében.

Eddigi gyakorlatunkban a következő SAP mobil technológiákban dolgoztunk és rendelkezünk tapasztalatokkal:

 • MOBYSYS »
 • SAPConsole »
 • WEB Console
 • Teklogix /MIS/
 • SAP ITS »

SAP üzleti év periódusmódosítás

Az SAP üzleti évének változata év végén módosítható, hogy pl. ne december 31-én kelljen évet zárni, hanem pl. március 31-én. Az SAP-ban a periódusváltáshoz év rövidítésszükséges utána indulhat az új üzleti év periódus.

Ezen technikai átálláshoz rendelkezünk a megfelelő tapasztalattal, mely kiterjed a könyvelési és logisztikai modulokra egyaránt.

SAP magyar törvényi megfelelés biztosítása

A magyar törvényi megfeleléshez az SAP standard megoldásai mellett szükségesek kiegészítő fejlesztések, ilyenek pl. az EURO-ban történő könyvelés esetén FT-ban, is elő kell állítani az ÁFA bevallást, illetve az ÁFA árfolyamokat kell tudni kezelni. De ide tartozik az Online számla beküldés biztosítása, az Árufuvarozásra vonatkozó szabályok EKAER rendszer kiszolgálása, NAV Audit riport ügyfél specifikus implementálása. A Szapporta KFT azon SAP tanácsadó cégek közé tartozik, aki saját megoldással rendelkezik ezen feladatok megoldására.

Több rollout projektben vettünk részt és ennek kapcsán nagy tapasztalatot szereztünk SAP-ban szükséges Magyar specifikumok beállításában. Ilyenekre kell itt felkészülni, mint pl. folyamatos teljesítéshez az Áfa dátum kezelése, Tárgyi eszköz modulnál maradvány érték kezelése, stb.

SAP egyedi logisztikai rendszer megoldások

Nagy gyakorlatot sikerült szereznünk SAP WM-re épített nagy bonyolultságú raktári rendszerek bevezetésében és ennek kapcsán minden esetben testre szabott megoldásokat szállítottunk. Ezeket minden esetben optimalizáltuk mind kezelési mind pedig performancia szempontból. Tapasztalataink azt mutatják, hogy a vannak olyan területek egy-egy logisztikai rendszerben, ahol nem felelnek meg a standardok és a folyamatra optimalizált tranzakciókat érdemes használni, ilyen területek pl. a komissiózás, speciális termelés kiszolgálás stb.

A testre szabott megoldásaink fejlesztése során néhány legfontosabb megoldásunkat emelném ki:

 • PLC-k vezérlése és SAP-hoz kapcsolása
 • Csomagoló sorok közvetlen vezérlése SAP-ból
 • SAP –ban leltári folyamatok megvalósítása RFID-vel
 • Gyártósori kijelzőkön SAP PP modul adatainak online megjelenítése, termelés követése
 • RFID kapukról kapott adatok feldolgozása SAP-ban
 • Targonca feladatok optimalizálása, automatikus feladat kiosztással